Rogaška Slatina Dobro počutje, sprostitev in zdravje iz izvira

Rogaška Events
Park rož
 
Rogaška events

Slišim Rogaško Slatino!


Kot že prej, mi v uho spet prinese glasbo. Klasično, instrumentalno, takšno, ki semkaj, v osrčje rogaške promenade, sodi. Podobno kot voda, je tudi glasba v Rogaški Slatini stalna spremljevalka.

Ni poletja v Rogaški brez, že tradicionalnega in humanitarntega spektakla - Anin ples. Ples je od nekdaj označeval vrhunec turistične sezone v Rogaški Slatini, ime pa nosi po zavetnici zdravilišča, sveti Ani. Anin ples se odvije v začetku julija, mesec, ko na Anino praznuje tudi Občina Rogaška Slatina.

V poletju 2015 je v glasbeni utrip  zavel nov veter. Avgustovske večere so polepšali zvoki raznovrstnih glasbenih žanrov pod okriljem prireditve Anin festival Rogaška Slatina. Prvi festival v organizaciji Javnega zavoda za turizem in kulturo Rogaška Slatina je zaznamovala predvsem glasba. Vsako sredo in soboto so lahko obiskovalci uživali ob zvokih akademskih glasbenikov na različnih lokacijah na prostem v neposredni bližini zdraviliškega parka. Festival bodo v prihodnjih letih nadgradili in razširili še z raznovrstnimi novimi vsebinami.

Glasba in ples, ples in glasba. Kar vidim plešoče pare, bruseč si pete v Kristalni dvorani, ki ji po siju ni para na Slovenskem. Tu je imel svoj koncert celo slavni madžarski skladatelj in pianist Franz Liszt.

Spet se nasmehnem, saj se zavem, da se med hojo pozibavam v ritmu violine, ki jo, ker stopam že proti koncu promenade, slišim kot kuliso mogočnemu zdraviliškemu izgledu. Tako mogočna, tako drugačna, kot da ne sodi v ta čas in semkaj, a hkrati tako popolna v kombinaciji sozvočja – to je Rogaška Slatina, ki jo slišim!


Več informacij o prireditvah in koledar dogodkov najdete na: www.rogaska-tourism.com.

Utrinki iz raznih prireditev:

        

Turizem Rogaška